سفارش تبلیغ
صبا ویژن

موسسه حقوقی دادآرمان

مراحل اخذ پروانه وکالت

موسسه حقوقی دادآرمان

مراحل اخذ پروانه وکالت طبق قانون به این صورت است که، متقاضی باید دارای مدرک لیسانس رشته های حقوق و یا فقه و مبانی حقوق اسلامی باشد و در آزمون وکالت شرکت کرده و موفق به کسب نمره قابل قبول شود و سپس در دوره کارآموزی وکالت شرکت کند و پس از پایان دوره کارآموزی، پروانه وکالت به او اعطا می شود.

مشاوره تلفنی - موسسه حقوقی دادآرمان

پروانه وکالت چیست؟

افرادی که قصد دارند به شغل وکالت بپردارند و در زمینه دعاوی قضایی اعم از حقوقی و کیفری فعالیت کنند و به نمایندگی و وکالت از طرفین دعوی در محاکم و مراجع قضایی حاضر شوند، باید ابتدا اقدام به اخذ پروانه وکالت نمایند. در واقع پروانه وکالت مجوزی است که به وکیل اجازه می دهد بتواند در مراجع قضایی حاضر شود و از حقوق موکلین خود دفاع کند. متقاضی وکالت برای اخذ پروانه وکالت باید دارای حداقل مدرک لیسانس رشته های حقوق و یا فقه و مبانی حقوق اسلامی باشد و در آزمون وکالت شرکت کند و موفق به کسب نمره قابل قبول در این آزمون شود و سپس در دوره کارآموزی وکالت شرکت کند. پروانه وکالت 3 سال اعتبار دارد و تمدید آن بستگی به درخواست وکیل دارد.

مراجع اخذ پروانه وکالت

مراجع ارائه دهنده پروانه وکالت عبارتند از:

کانون‌ وکلا: اولین مرجع قانونی برای صدور پروانه‌ وکالت در ایران اتحادیه‌ی سراسری کانون ‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) است که به اختصار به آن کانون وکلا گفته می ‌شود.

کانون وکلا نهادی غیردولتی و مستقل است که از پیش از انقلاب اسلامی، وظیفه برگزاری آزمون وکالت و صدور پروانه برای وکلا و نظارت بر آنان، بر عهده آن بوده است. طبق ماده 4 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376، اعضای هیأت مدیره ‌اعم از اصلی و علی ‌البدل کانون وکلا از بین وکلای پایه یک هر حوزه برای مدت 2 سال انتخاب می ‌شوند.

قوه قضاییه: یکی از مراجعی که می ‌تواند پروانه وکالت صادر نماید قوه‌ قضاییه جمهوری اسلامی ایران است. برای جذب وکلا از سوی قوه قضاییه، نهادی با عنوان مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه‌ قضاییه تشکیل شده است که پس از مدتی به کانون ملی مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان تغییر نام داد.

برای مشاوره حقوقی رایگان و استفاده از خدمات موسسه حقوقی دادآرمان می توانید به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین اقدام کنید.

شرایط متقاضیان اخذ پروانه وکالت

طبق ماده 5 آیین نامه اجرایی ماده 187 قانون سوم توسعه، متقاضیان اخذ مجوز پروانه وکالت و کارشناس رسمی یا تاسیس موسسه مشاوره حقوقی باید دارای شرایط ذیل باشند:

الف: تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران

ب: داشتن حداقل 24 سال تمام شمسی برای وکلا، مشاوران حقوقی و کارشناسان رسمی در زمان صدور پروانه مشاوره حقوقی و وکالت و کارشناسی و حداکثر 65 سال تمام شمسی برای مشاوران حقوقی و وکلا

ج: داشتن حداقل دانشنامه معتبر کارشناسی از دانشکده‌ های معتبر داخلی یا خارجی (در حالت اخیر، به شرط ارزشیابی رسمی) یا معادل حوزوی آن در رشته‌ های حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی برای متقاضیان مشاوره حقوقی و وکالت و در رشته مورد تقاضا برای متقاضیان کارشناسی

د: انجام خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم برای آقایان

ر: عدم سوءپیشینه مؤثر کیفری و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی

و: عدم اعتیاد به مواد مخدر و سکرآور به تأیید سازمان پزشکی قانونی و عدم تجاهر به فسق

ز: عدم اشتغال اعم از رسمی، قراردادی، پیمانی در وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، ادارات و شرکت‌های دولتی، نهاد‌های انقلابی، شهرداری‌ها و مؤسسات مأمور به خدمات عمومی و عدم اشتغال به سردفتری یا دفتریاری در زمان صدور مجوز و پس از آن مادامی که شخص به مشاوره حقوقی و وکالت موضوع این آیین‌نامه اشتغال دارد. (برای متقاضیان وکالت و مشاوره حقوقی)

ح: نداشتن سوء شهرت

ط: داشتن وثاقت و تعهد به اصل نظام و قانون اساسی

ی: عدم محکومیت به انفصال دائم از خدمات قضائی یا خدمات دولتی یا وکالت دادگستری و یا سلب صلاحیت برای متقاضیان شغل مشاوره حقوقی و عدم محکومیت به انفصال دائم از شغل کارشناسی برای متقاضیان کارشناسی

تبصره- مشاغل آموزشی یا پژوهشی در دانشگاهها از مقررات بند (ز) مستثنی می‌باشد.

اخذ پروانه وکالت بدون شرکت در آزمون

در صورت تایید صلاحیت اخلاقی، افراد زیر می توانند بدون شرکت در آزمون وکالت به شرط گذراندن دوره کارآموزی، پروانه وکالت پایه یک دریافت کنند:

اعضاء هیات‌های علمی دانشکده‌های حقوق مورد تأیید آموزش عالی به شرط داشتن حداقل 15 سال سابقه تدریس با مدرک دکتری در دروس حقوقی یا دروس تخصصی مرتبط داوطلبانی که دارای حداقل مدرک لیسانس در یکی از رشته‌های حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی و پنج سال سابقه قضایی بوده و حائز شرایط دیگر مندرج در ماده 5 باشند از شرکت در آزمون معاف بوده و به آنان پروانه وکالت پایه یک دادگستری اعطا می ‌شود.

برای دریافت مشاوره حضوری با شماره وکیل حقوقی موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر یا از طریق فضای مجازی با وکیل آنلاین طلاق در ارتباط باش و هر سوالی در زمینه طلاق داری بپرس.

اخذ پروانه وکالت بدون دوره کارآموزی

همان طور که گفته شد یکی از شرایط اخذ پروانه وکالت، شرکت در دوره کارآموزی وکالت است و متقاضی باید حتما دوره کارآموزی را طی کند تا بتواند پروانه وکالت بگیرد اما طبق قانون استثنایی نیز در این خصوص وجود دارد و برخی افراد می توانند بدون طی دوره کارآموزی پروانه وکالت پایه یک دریافت کنند. طبق قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری داوطلبانی که دارای حداقل مدرک لیسانس در یکی از رشته‌های حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی و پنج سال سابقه قضایی بوده و حائز شرایط دیگر مندرج در ماده 5 آیین نامه اجرایی ماده 187 باشند از شرکت در آزمون وکالت و کارآموزی معاف بوده و به آنان پروانه وکالت پایه یک دادگستری اعطا می‌ شود.

با دریافت مشاوره وکلای موسسه حقوقی دادآرمان می توانید از مزایای حضور یک وکیل با تجربه در پرونده خود بهره مند شوید و بهترین نتیجه را دریافت کنید.

این مطلب ادامه دارد..

لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان

·        خدمات موسسه حقوقی دادآرمان

·        وکیل آنلاین

·        مشاوره حقوقی حضوری

·        وکیل طلاق

·        وکیل مهریه

·        وکیل طلاق توافقی

·        وکیل ارث

·        وکیل ملکی

·        وکیل ملکی آنلاین

·        امور مهاجرت

·        انواع جرائم کیفری

·        وکیل مواد مخدر

مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی

02122904873    -      02122904874

 –09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –