ادامه مطلب تجدیدنظر خواهی از رای مهریه
در ادامه تجدیدنظر خواهی از رای مهریه باید بدانید که ..
مطالبه مهریه از طریق دادگاه
در صورتی که زوجه نتواند مهریه اش را از طریق اجرای ثبت مطالبه کند باید دادخواست مطالبه مهریه را به دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف تقدیم کند. در صورتی که ارزش مهریه تا 20 میلیون تومان باشد، مرجع صالح برای مطالبه مهریه شورای حل اختلاف است و در صورتی که ارزش مهریه بیش از 20 میلیون تومان باشد، مرجع مطالبه مهریه دادگاه خانواده محل اقامت زوجه می باشد. البته اگر مهریه مال غیرمنقول باشد، دادگاه خانواده محل وقوع ملک مرجع صالح برای مطالبه مهریه است.
زن می تواند برای جلوگیری از انتقال و یا فروش اموال توسط مرد، از دادگاه درخواست توقیف اموال مرد را بنماید، همچنین زوجه یا وکیل او می توانند ممنوع الخروجی بابت مهریه را نیز از دادگاه خانواده درخواست کنند.
بهترین وکیل مهریه در غرب تهران در مورد مطالبه مهریه تاکید می کند: مطالبه مهریه از پدرشوهر توسط زوجه نیز امکان پذیر است. در صورتی که پدرشوهر ضامن پرداخت مهریه شود و ضمانت پرداخت مهریه از سوی پدرشوهر در عقدنامه قید شده و پدرشوهر آن را امضا کرده باشد، زوجه می تواند برای مطالبه مهریه، دادخواست مطالبه مهریه از ضامن را به دادگاه خانواده تقدیم کند. همچنین رای صادره تا 20 روز پس از ابلاغ به طرفین دعوی قابل تجدیدنظر خواهی است.
موسسه حقوقی دادآرمان شماره تلفن وکیل خانم در تهران (وکیل مهریه) را در اختیار شما قرار می دهد تا با وکالت دادن به او بدون سردرگمی و اتلاف وقت در اجرای ثبت یا دادگاه خانواده مهریه ات را مطالبه کنی و به حق و حقوق خود برسی.
دادخواست اعسار از پرداخت مهریه
اگر زن مهریه اش را مطالبه کند و مرد توانایی مالی برای پرداخت یکجای مهریه را نداشته باشد، تا یک ماه پس از ابلاغ اجراییه فرصت دارد تا به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند و دادخواست اعسار از پرداخت مهریه را ثبت کند. مرد که مدعی اعسار است باید با ارائه مدارک کافی، اعسار خود را در دادگاه اثبات کند برای اثبات اعسار او باید لیست اموال منقول و غیرمنقول خود، حساب های بانکی، مطالبات اشخاص ثالث و فهرست کلیه نقل و انتقالات انجام شده طی یک سال اخیر را به دادگاه ارائه نماید. همچنین دو نفر شاهد که از وضعیت معیشتی مرد اطلاع دارند، شهادت بدهند که او توانایی مالی برای پرداخت یکجای مهریه را ندارد.
در صورتی که مدارک برای اثبات اعسار مرد کافی باشد، دادخواست اعسار او پذیرفته می شود و قاضی رای به تقسیط مهریه می دهد، برای تعیین مقدار اقساط مهریه تمکن مالی مرد ملاک است و قاضی با توجه به وضعیت مالی مرد مقدار اقساط مهریه و حداقل پیش قسط مهریه را تعیین می کند.
همچنین در صورتی که مرد به دلایلی مانند بیکاری، افزایش تورم و افزایش قیمت سکه و غیره نتواند اقساط مهریه را پرداخت کند، می تواند برای کاهش اقساط مهریه از دادگاه تقاضای تعدیل اقساط مهریه را بنماید. قاضی با بررسی وضعیت مالی مرد طبق اسناد و مدارک ارائه شده، ممکن است رای به کاهش اقساط مهریه بدهد و یا دلایل مرد برای کاهش اقساط کافی نباشد و مهریه تعدیل نگردد. رای صادره تا 20 روز پس از ابلاغ به طرفین دعوی قابل تجدیدنظر خواهی است.
تجدیدنظرخواهی از رای بدوی مهریه
به گفته ی مهدی رضوی وکیل تجدیدنظرخواهی، طبق قانون، آرای صادره از دادگاه خانواده در خصوص دعاوی مهریه مانند مطالبه مهریه، اعسار از پرداخت مهریه، تعدیل اقساط مهریه و… از جمله آرای قابل تجدیدنظرخواهی محسوب می شوند و پس از صدور رای بدوی مهریه از دادگاه خانواده هر یک از طرفین که رای به ضرر او صادر شده است، می تواند در مهلت مقرر قانونی به رای مهریه در دادگاه تجدیدنظر اعتراض کند و به این منظور دادخواست تجدیدنظرخواهی از رای مهریه را به دادگاه تجدیدنظر تقدیم کند و پس از بررسی پرونده در دادگاه تجدیدنظر، ممکن است دادخواست تجدیدنظر رد شود و یا رای بدوی مهریه تایید شده، یا رای مهریه نقض و رای جدیدی از سوی دادگاه تجدیدنظر صادر شود.
در تجدیدنظر خواهی از رای مهریه باید به این نکته توجه کنید، که طبق ماده 362 قانون آیین دادرسی مدنی، ادعای جدید در مرحله تجدیدنظر مسموع نخواهد بود.
هر سوالی در مورد اعتراض به رای بدوی مهریه و تنظیم لایحه تجدیدنظرخواهی از رای مهریه یا تجدیدنظرخواهی از رای طلاق و سایر دعاوی خانواده داری، می تونی از طریق پیج اینستاگرام بهترین وکیل ایران با دکتر مهدی رضوی وکیل خانواده (وکیل مهریه، وکیل طلاق توافقی، وکیل طلاق تضمینی) موسسه حقوقی دادآرمان در ارتباط باشید…
مهلت تجدیدنظرخواهی از رای مهریه
مهدی رضوی وکیل پایه یک دادگستری در ادامه می گوید: طبق ماده 336 قانون آیین دادرسی مدنی، مهلت تجدیدنظرخواهی از رای مهریه، 20 روز پس از تاریخ ابلاغ رای یا انقضای مهلت واخواهی برای افراد مقیم ایران و 2 ماه پس از ابلاغ رای برای افراد مقیم خارج کشور می باشد.
در صورتی که تجدیدنظرخواه بخواهد پس از پایان مهلت مقرر، به رای مهریه اعتراض کند، طبق ماده 340 قانون آیین دادرسی مدنی، باید دلیل موجهی برای تاخیر در اعتراض داشته باشد. دادگاه مکلف است ابتدا به عذر عنوان شده که موجب عدم تقدیم دادخواست در مهلت تعیین شده است، رسیدگی و در صورت وجود عذر موجه نسبت به پذیرش دادخواست تجدیدنظرخواهی از رای مهریه تصمیم گیری نماید.
مهدی رضوی بهترین وکیل آنلاین تجدیدنظرخواهی در مورد مهلت تجدیدنظرخواهی از رای مهریه تاکید می کند: تقدیم دادخواست تجدیدنظرخواهی از رای مهریه خارج از مهلت مقرر قانونی بدون داشتن عذر موجه، موجب رد تجدیدنظرخواهی از سوی دادگاه تجدیدنظر می باشد و هر یک از طرفین فقط می توانند در مهلت تعیین شده به رای مهریه اعتراض کنند.
جهات تجدیدنظرخواهی از رای مهریه
به گفته ی وکیل پایه یک دادگستری تهران، جهات تجدیدنظرخواهی از رای مهریه همان دلایلی هستند که به موجب آن تجدیدنظرخواه می تواند به رای مهریه اعتراض کند.
طبق ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی، جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است:
- الف – ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه
- ب – ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود
- ج – ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی
- د – ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رأی
- ه- ادعای مخالف بودن رأی با موازین شرعی و یا مقررات قانونی
تبصره – اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد در صورت وجود جهات دیگر، مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.
هرگاه یکی از جهات تجدیدنظرخواهی حقوقی در رای بدوی مهریه وجود داشته باشد، زن یا مرد می توانند به رای مهریه اعتراض کنند.
احتمال تغییر رای مهریه در دادگاه تجدیدنظر
بهترین وکیل ایران درباره احتمال تغییر رای مهریه رد دادگاه تجدیدنظر می گوید: برای احتمال تغییر رای مهریه در دادگاه تجدیدنظر نمی توان پاسخ دقیق و قطعی داد، چرا که احتمال تغییر رای مهریه در دادگاه تجدیدنظر به عوامل مختلفی از جمله جهات تجدیدنظرخواهی بستگی دارد.
طبق ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی، هرگاه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را برای اعتراض به رای مهریه موجه تشخیص دهد، رأی دادگاه بدوی را نقض کرده و رای مقتضی صادر می نماید، در غیر این صورت با رد درخواست تجدیدنظرخواهی و تایید رای، پرونده مهریه را به دادگاه بدوی که رای مهریه را صادر کرده است اعاده خواهد کرد.
شکستن رای بدوی مهریه در دادگاه تجدیدنظر
اگر دادخواست تجدیدنظرخواهی از رای مهریه در مهلت مقرر به دادگاه تجدیدنظر تقدیم شود و در تنظیم دادخواست کلیه موارد قانونی رعایت شود و تجدیدنظرخواه نیز برای اعتراض به رای بدوی مهریه یکی از جهات تجدیدنظرخواهی از رای مهریه را در دادخواست ذکر کرده باشد، از این رو دادخواست تجدیدنظرخواهی از رای مهریه از طرف دادگاه پذیرفته می شود، سپس پرونده مهریه در دادگاه تجدیدنظر برای تایید یا نقض رای بدوی مهریه مجددا مورد بررسی قرار می گیرد.
اگر دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را برای اعتراض به رای مهریه موجه تشخیص دهد، رای دادگاه بدوی را نقض کرده و رای جدیدی صادر می کند. در واقع نقض رای یا شکستن رای مهریه، یعنی دادگاه پس از بررسی دلایل تجدیدنظرخواه برای اعتراض به رای بدوی مهریه اگر دلایل را موجه بداند، رای بدوی مهریه را نقض کرده و رای جدیدی صادر می کند و تغییر رای در دادگاه تجدیدنظر تنها با شکستن رای امکان پذیر است.
همچنین رسیدگی به رای تجدیدنظرخواسته در دادگاه تجدیدنظر به صورت غیرحضوری انجام می شود و نیازی به حضور طرفین دعوی در دادگاه تجدیدنظر نمی باشد، مگر اینکه به تشخیص قاضی پرونده حضور طرفین دعوی برای توضیح در خصوص دلایل ابرازی و مستندات پرونده ضروری باشد، در این صورت هر یک از طرفین یا هر دو برای ارائه توضیحات به دادگاه تجدیدنظر احضار می شوند.
اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر مهریه
طبق قانون، اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر نیز مانند رای بدوی نیز امکان پذیر است و آرای قابل فرجام خواهی در ماده 368 قانون آیین دادرسی مدنی مشخص شده است. هر یک از طرفین دعوی که رای دادگاه تجدیدنظر به ضرر او صادر شده است می تواند در مهلت مقرر قانونی به دلیل وجود یکی از جهات فرجام خواهی به رای دادگاه تجدیدنظر اعتراض کند و دادخواست اعتراض به رای تجدیدنظر را به دیوان عالی کشور که بالاترین مقام قضایی در کشور است را تقدیم کند.
مهلت اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر و تقدیم دادخواست فرجام خواهی به دیوان عالی کشور برای افراد مقیم ایران 20 روز از تاریخ ابلاغ رای تجدیدنظر و 2 ماه از تاریخ ابلاغ برای افراد مقیم خارج از کشور است. مهلت فرجام خواهی از تاریخ ابلاغ رای محاسبه می شود. اما اگر رای فرجام خواسته از دادگاه نخستین صادر شده باشد، مهلت های مقرر از تاریخ پایان مهلت تجدیدنظر شروع می شود.
مطالبه مهریه از جمله دعاوی مالی محسوب می شود، بنابراین هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر مهریه مطابق دعاوی مالی 5.5 درصد ارزش مهریه است.
کلام آخر
با توجه به آنچه در خصوص مطالبه مهریه و دعاوی مرتبط با آن در دادگاه خانواده گفته شد، اکنون می دانیم پیگیری پرونده مطالبه مهریه و سایر دعاوی در هر مرحله از دادرسی و اعتراض به آرای صادره نیازمند دانش حقوقی و آگاهی از قوانین و رویه دادگاه ها (دادگاه بدوی و تجدیدنظر) در رسیدگی به دادخواست مطالبه مهریه و دعاوی مرتبط با آن است، از این رو برای موفقیت در مطالبه مهریه در هر مرحله از دادرسی نیاز به حضور یک وکیل مهریه با تجربه و کاردان ضروری می باشد.
دکتر مهدی رضوی وکیل موسسه حقوقی دادآرمان، وکیل پایه یک دادگستری است که در کلیه دعاوی خانواده از جمله دعاوی مهریه، طلاق، حضانت فرزند و سایر حقوق مالی زن و… و همچنین تمام مراحل دادرسی اعم از بدوی، واخواهی، تجدیدنظرخواهی، فرجام خواهی و اعاده دادرسی فعالیت و قبول وکالت می نماید. با دریافت مشاوره حقوقی حضوری و وکالت دادن به یکی از وکلای موسسه حقوقی دادآرمان از جمله مهدی رضوی بهترین وکیل پایه یک دادگستری می توانید بدون اطاله دادرسی و سردرگمی در دادگاه برای ثبت دادخواست و پیگیری پرونده در دادگاه از حقوق خود دفاع کرده و با حضور وکیل پایه یک دادگستری تهران در پرونده خود بهترین نتیجه را دریافت کنید.
همچنین می توانید برای دریافت مشاوره و راهنمایی آنلاین از وکیل آنلاین مهریه موسسه حقوقی دادآرمان از طریق کانال حقوقی تلگرام با ما در ارتباط باشید…
علاوه بر دریافت مشاوره حقوقی آنلاین از وکیل آنلاین می توانید با شماره وکیل حقوقی موسسه حقوقی دادآرمان تماس گرفته و کاملترین مشاوره تلفنی را در خصوص مهریه و دعاوی مرتبط با آن از جمله مطالبه مهریه در طلاق غیابی، دادخواست اعسار از پرداخت مهریه، تعدیل اقساط مهریه، توقیف اموال مرد، ممنوع الخروجی بابت مهریه و… دریافت کنید.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –